ستاره‌های هتل چه معنایی دارند؟

امروزه سفر کردن بخشی جداناپذیر از زندگی مردم در سرتاسر دنیا است. بسیاری از مردم بنا به دلایل مختلف مجبور به سفر می‌شوند. این سفرها می‌توانند سفرهای کاری، تفریحی، تجاری، تحصیلی و … باشد و در هر حالت باید رفاه و آسایش مسافران فراهم شوند. تورها و انواع اقامتگاه‌ها مانند هتل‌ها نقش بسیار مهمی در تامین آسایش و امنیت مسافران دارند. در همین راستا هتل‌ها بر اساس ستاره‌هایشان رتبه بندی می‌شوند. بهتر از قبل از سفر و رزرو هتل درباره ستاره‌های آن‌ها اطلاعاتی داشته باشید. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم تا به بررسی ستاره‌های هتل و معنای آن‌ها بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

رتبه بندی و درجه بندی هتل‌ها:

درجه بندی هتل‌ها در تمام کشورهای دنیا صورت می‌گیرد. در خصوص رتبه بندی هتل‌ها، باید بیان شود که استانداردهای خاصی در کل دنیا وجود دارد که این استانداردها در برخی از کشورها ثابت و در برخی دیگر متفاوت است. ستاره‌دهی به هتل‌ها یکی از روش‌های رایج برای رتبه بندی این نوع از اقامتگاه‌ها می‌باشد. البته این روش، یک شیوه آلمانی بوده که در سرتاسر دنیا رایج است. زمانی که از ستاره‌های هتل در میان افراد سخن به میان می‌آید، تداعی کننده خدمات هتل خواهد بود.

در هر کشور نهادهای رتبه بندی هتل‌ها، معیارهایی را برای ارزشیابی این اقامتگاه‌ها در نظر می‌گیرند. در برخی از موارد این معیارها ممکن است متفاوت باشد. ممکن است گمان کنید معیارهای ارزشیابی هتل‌ها فقط به خدمات ارائه شده توسط آن‌ها بستگی دارد، اما همیشه این چنین نیست!

ستاره‌های هتل و انتخاب محل اقامت:

ستاره‌های هتل یکی از مهم‌ترین عوامل برای انتخاب محل اقامت است. زیرا مسافران به هنگام رزرو هتل‌ها به ستاره‌های آن توجه دارند! باید بدانید که ستاره‌های هتل در درجه بندی‌های خاص به آسانی دریافت نمی‌شود و قوانین هر کشور برای ستاره‌دهی به هتل‌ها متفاوت است. به عنوان مثال در برخی از کشورها میزان دریافت مالیات از هتل‌ها، یکی از معیارهای رتبه‌دهی و ستاره‌های هتل است. از طرف دیگر برخی از نهادها و حتی وب سایت‌های رزرو هتل نیز هستند که بر اساس معیارهای خود به هتل‌ها رتبه می‌دهند.

وب‌سایت‌ها و سازمان‌های گردشگری‌و‌تفریحی، معیار ستاره‌دهی به هتل‌ها را بیان می‌کنند تا گردشگران با آگاهی بیشتری در مورد انتخاب هتل محل اقامتشان تصمیم بگیرند. با وجود گوناگونی و تفاوت در معیار ستاره‌های هتل و درجه‌بندی آن‌ها، می‌توان باتوجه به تعداد ستاره‌های هتل کیفیت خدمات آن‌ها را نیز پیش بینی کرد.

 

ستاره‌های هتل چه معنایی دارند؟!

ستاره هتل نمایانگر کیفیت خدمات ارائه شده توسط آن هتل است. در واقع ستاره‌های هر هتل مهم‌ترین معیار برای افراد به هنگام رزرو هتل است. هتل‌های ایرانی مانند دیگر کشورهای دنیا، از ستاره‌دهی به هتل‌ها برای درجه‌بندی و رتبه‌بندی هتل‌های خود بهره می‌برند. ستاره‌های هتل از 1 تا 5 است. اما هر کدام از این ستاره‎ها نیز دارای 3 زیر درجه کیفی به صورت A,B,C می‌باشد. این درجه بندی کیفی ممکن است میان دو هتل با ستاره‌های یکسان، تفاوت کیفیت و قیمت ایجاد نماید. در ادامه به بررسی هر کدام از ستاره‌های هتل می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

هتل 1 ستاره:

اولین و پایین‌ترین رتبه برای هتل‌ها 1 ستاره است. هتل‌های یک ستاره کمترین میزان کیفیت و خدمات را به مسافران ارائه می‌دهند. این هتل‌ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌ترین حالت ممکن را دارند و معمولا در مکان‌های بسیار شلوغ و پر تردد قرار گرفته‌اند. سرویس‌های بهداشتی در این اقامتگاه‌ها میان افراد مشترک بوده و فقط برخی از آن‌ها دارای سرویس بهداشتی خصوصی هستند. هتل‌‌های تک ستاره معمولا هتل‌های کوچکی هستند که تسهیلات بسیار ابتدایی را ارائه می‌دهند. اما به یاد داشته باشید که معیار ستاره‌های هتل در هر کشور ممکن است متفاوت باشد. اما هتل‌های تک ستاره در سرتاسر دنیا به عنوان اقامتگاه‌های ارزان و کوچک شناخته می‌شوند.

 

هتل 2 ستاره:

هتل‌های دو ستاره و تک ستاره تا حدی شبیه به یک‌دیگر هستند اما امکانات آن‌ها از هتل‌های تک ستاره کمی بیشتر است. اتاق‌های این نوع از اقامتگاه‌ها کوچک بوده و دارای تلفن و تلوزیون است. این هتل‌ها ممکن است دارای خدمات داخل اتاق نباشند اما یک رستوران کوچک داشته که کیفیت غذای کم تا متوسط دارند. باید اشاره شود که هتل‌های دو ستاره معمولا استاندارد بوده اما مانند هتل‌های 1 ستاره در مکان‌های پر تردد و شلوغ ساخته می‌شوند. تفاوت اصلی هتل‌های دو ستاره و تک ستاره، نحوه نظافت و رسیدگی به درخواست‌های مهمانان هتل می‌باشد.

هتل 3 ستاره:

هتل‌های سه ستاره یا هتل‌های کامفورت کلاس معمولا در حاشیه بزرگراه‌ها و مراکز تجاری و تفریحی ساخته می‌شوند. پذیرشگرهای هتل‌های سه ستاره معمولا به دو زبان زنده دنیا تسلط دارند و امکانات رفاهی ارائه شده توسط این هتل‌ها در حد مطلوب است. تمامی اتاق‌های هتل سه ستاره مجهز به تلفن، حمام و سرویس بهداشتی اختصاصی می‌باشد. همچنین در سالن‌ها و اتاق‌ها نیز امکان دسترسی به اینترنت وجود دارد. در هتل‌های سه ستاره رستوران با غذای متنوع نیز موجود است. امکانات ورزشی و تفریحی که در هتل‌های دو ستاره و تک ستاره وجود نداشت، در این هتل‌ها معمولا وجود دارد. به صورت کلی خدمات این هتل‌ها به نسبت خوب است و دارای اتاق‌های بزرگ با لابی‌های آراسته می‌باشند. ستاره‌های هتل سه ستاره، به دلیل کیفیت مناسب خدمات و امکانات رفاهی به مسافران اعطا می‌شود.

هتل 4 ستاره:

هتل‌های چهار ستاره یا فرست کلاس، هتل‌های درجه یکی هستند که از امکانات بسیار مناسبی برخوردار می‌باشند. در واقع تمامی امکانات رفاهی هتل‌های سه ستاره با کیفیت بسیار بالاتر در هتل‌های چهار ستاره موجود است. هتل‌هایی با محیط رسمی، بزرگ و با خدمات درجه یک، در این گروه قرار می‌گیرند. این هتل‌ها معمولا به مراکز رفاهی و تجاری نزدیک بوده و از پارکینگ نیز برخوردار هستند. بعلاوه اتاق‌های مبله زیبا، رستوران، خدمه و… از جمله خدمات ارائه شده توسط این هتل‌هاست.

هتل 5 ستاره:

هتل‌های 5 ستاره، هتل‌های بسیار لوکس و لاکچری هستند که به دلیل خدمات خاص خود معروف می‌باشند. در واقع هتل‌های 5 ستاره تمامی امکانات رفاهی هتل‌های 4 ستاره را با سطح کیفی بسیار بالاتر برخوردار هستند. همچنین اتاق‌های بزرگ و مجلل و سیستم‌های خاص در این اتاق‌ها یکی‌ از امکانات رفاهی هتل‌های پنج ستاره است.  در این هتل‌ها بیشتر از 100 واحد اقامتی در قالب اتاق و سوئیت وجود دارد. هتل‌های 5 ستاره بیش از دو رستوران و کافی‌شاپ وجود دارد. بعلاوه امکانات رفاهی ورزشی شامل استخر، باشگاه ورزشی، سونا و جکوزی و سالن اسپا معمولا در این هتل‌ها موجود است.

آیا هتل‌های بالاتر از 5 ستاره وجود دارد؟

در واقع ستاره‌های هتل اگر بیشتر از 5 باشد معمولا جنبه تبلیغاتی دارد! در سرتاسر دنیا هتل‌های بسیار خاص و لاکچری وجود دارد که از لحاظ امکانات تفریحی و رفاهی در حد بالایی قرار داشته و صاحبان هتل به آن‌ها 6 ستاره و یا 7 ستاره اعطا می‌کنند. این در صورتی است که بسیاری از کارشناسان در این حوزه اذعان دارند که هتل‌های بیش از 5 ستاره وجود ندارد.

 

سخن پایانی:

شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ستاره‌های هتل و نحوه رتبه بندی آن‌ها به وب سایت ما مراجعه نمایید.

 

مقالات و مطالب مفید

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *