چه زمانی برای غذا خوردن در سفر مناسب‌ است؟

هنگامی که شما به تعطیلات آخر هفته و مسافرت فکر می‌کنید، مواد غذایی گوناگونی مثل کباب، پیتزا، سالاد ماکارونی به ذهن شما خطور می‌کند. هنگامی که به خوردن غذای بین راهی در سفر ها فکر می‌کنید، احتمالاً اولین چیزی که به ذهن شما می‌رسد، فست فود است. کمی به نوع غذایی که می‌خورید فکر کنید و سعی کنید انتخاب بهتری نسبت به مواد غذایی که می‌خورید، داشته باشید. گاهی برای بسیاری از گردشگران، حفظ رژیم غذایی سالم و پایبندی به اهداف سلامتی و کاهش وزن و… در طول سفر سخته می‌شود؛ یا اینکه ممکن است در طول سفر بخواهید از طریق رژیم غذایی با جت لگ مقابله کنید یا تا جایی که ممکن است غذای سالم بخورید. به همین دلیل غذاخوردن در طول سفر، به‌خصوص وقتی پرواز دارید، بسیار اهمیت پیدا می‌کند. نه‌تنها خود غذا خوردن بلکه ساعت و زمان غذا خوردن هم اهمیت دارد. در ادامه شما را راهنمایی می‌کنیم تا متوجه شوید که هنگامی که در سفر هستید چه زمانی برای غذا خوردن مناسب‌تر است.

قبل از سوار شدن به هواپیما غذا بخورید

افرادی که قصد دارند با هواپیما سفر کنند، معمولا دو ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر می‌شوند. بهترین زمان برای غذا خوردن، قبل از اینکه سوار هواپیما شویم، همین زمان است. غذاهایی که در هواپیما سرو می‌شود و معمولاً به‌خوبی غذاهایی نیست که می‌توانید در فرودگاه تهیه کنید. در فرودگاه بهتر می‌توانید غذای سالم و با‌کیفیت پیدا کنید و قبل از اینکه سوار شوید کمی غذا بخورید.

این نکته را به‌عنوان یک قانون کلی در نظر داشته باشید. اگر پرواز شما کمتر از سه ساعت طول می‌کشد در فرودگاه غذا بخورید نه در طول پرواز. این وعده غذایی می‌تواند یک وعده غذای سالم مثل سالاد مرغ به‌همراه کمی دسر باشد.

برنامه غذایی خود را متناسب با برنامه پروازها تنظیم کنید

برای سلامتی عمومی بدن شما، خوب است که تقریبا هر ۴ تا ۵ ساعت یک بار غذا بخورید؛ نه اینکه هروقت فرصت شد یک غذای سبک و سریع میل کنید. در طول سفر نباید کاری کنید که سوخت و ساز طبیعی بدن شما با مشکل مواجه شود. وقتی قرار است با هواپیما سفر کنید، بهتر است که برنامه زمانی غذا خوردن خود را متناسب با پرواز در نظر بگیرید؛ مثل الگوی زیر:

برای پروازهایی که کمتر از سه ساعت طول می‌کشند وقتی وارد فرودگاه می‌شوید غذا بخورید.
برای پروازهایی که کمتر از ۵ ساعت هستند یک وعده غذا در فرودگاه بخورید و یک غذای حاضری و ساده در هواپیما.
برای پروازهایی که بیشتر از ۵ ساعت طول می‌کشد یک وعده غذا و یک میان وعده در هواپیما بخورید.
برای پروازهایی که بیش از ۸ ساعت طول می‌کشند دو وعده غذا در هواپیما بخورید.

با توجه به اهداف سلامتی خود غذا بخورید

ممکن است توصیه‌های مختلفی را در مورد حفظ سلامتی شنیده باشید یا جایی خوانده باشید؛ ولی این نکته هم مهم است که همه چیز را متناسب با نیازهای بدن خودتان در طول سفر هماهنگ کنید. در واقع کاری را انجام دهید که برای بدنتان بهتر است.

جهت سفر را در نظر بگیرید

می‌توانید برنامه غذایی خود را با ریتم شبانه‌روزی هماهنگ کنید. الگوی غذا خوردن شما با توجه به اینکه به‌سمت شرق پرواز می‌کنید یا به‌سمت غرب، تغییر می‌کند. مطابق الگوی زیر رفتار کنید:

پرواز کردن به‌سمت غرب
با پرواز به‌سمت غرب شما در زمان عقب می‌روید و غالباً برای ناهار یا شام به مقصد می‌رسید. ایده اصلی در این روش این است که حتماً سه وعده در روز غذا بخورید؛ مثلا اگر برای شام به لس آنجلس می‌رسید باید قبل از پیاده شدن، صبحانه، ناهار و میان وعده خورده باشید.

پرواز به‌سمت شرق
پروانه به‌سمت شرق باعث می‌شود که در زمان جلو بروید. در چنین پروازهایی معمولا صبح یا بعد از ظهر روز بعد به مقصد می‌رسید، در نتیجه با توجه به این نکته باید غذا بخورید. اگر پرواز شما در طول شب است، می‌توانید از وعده شام صرف‌نظر کنید و فقط صبحانه بخورید. اگر بعد از ظهر پرواز می‌کنید در طول پرواز یک شام سبک و یک صبحانه خواهید خورد.

اگر قصد دارید نفخ شکم را کاهش دهید

نفخ شکم یکی از عوارض جانبی سفرهای هوایی است و معمولاً به‌خاطر وجود فشار در کابین ایجاد می‌شود. زمان‌بندی وعده‌های غذایی چندان تاثیری در ایجاد نفخ شکم ندارد. هر کسی ممکن است دچار شود و فرقی نمی‌کند که چیزی خورده باشد یا نخورده باشد و اینکه چه ساعتی غذا خورده باشد.

مهم‌ترین کاری که در این زمینه می‌توانید انجام دهید، این است که مقدار غذا خوردن خود را در هواپیما کاهش دهید. همچنین می‌توانید در روزی که پرواز دارید، از محصولات پروبیوتیک استفاده کنید یا آنزیم‌های گوارشی مصرف کنید. این آنزیم‌ها را همراه با خوردن غذا قبل از پرواز یا طول پرواز مصرف کنید.

روزه متناوب

غذا نخوردن در طول پرواز می‌تواند به شما کمک کند تا زودتر ریکاوری بعد از پرواز را انجام دهید و احتمال ابتلا به جت لگ را کاهش دهید. فرایند روزه متناوب برای بازسازی سلولی، کاهش وزن و مدیریت سطح قند خون و انسولین در بدن مفید است و همین طور باعث افزایش هورمون رشد می‌شود.

برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.

مقالات و مطالب مفید

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *