جذابیتهای پایتخت گل ایران را بشناسیم
محلات با داشتن بیش از ۹۰۰ هکتار اراضی زیر کشت و به دلیل شهرتش در پرورش گیاه زینتی به “هلند ایران” معروف شده است. سالانه بیش از ۲۲ میلیون شاخه گل گلدانی و شاخهای از گلخانهها و اراضی گل خیز محلات تنها به بازار کشور عرضه میشود. در گلزارهای این شهرستان ۱۲۰ نوع گل از گونههای میخک، گلایل، مریم، داوودی، زنبق، کاکتوس، مینا، رز، پتوس، محبوبه شب، ختمی، انواع زنجیره مو، پاپیتال، بنفشه و انواع درخچههای گل آور و … پرورش داده میشود.
محلات بام گل ایران و بهشت چشمههای شفابخش
محلات یکی از خوش آب و هواترین شهرهای استان مرکزی است که در جنوب غربی تهران و در فاصله ۲۶۲ کیلومتری از پایتخت قرار گرفته است.
گلهای رنگارنگ و متنوع محلات، خیابانهای احاطه شده با چنارهای قدیمی سر به فلک کشیده، زیبایی های طبیعت خداوندی در میان تلاقی کوه های البرز و زاگرس منظرهای دیدنی، به این شهر تاریخی بخشیده است.
شهر محلات به واسطه مزارع بزرگ پرورش گل، نبود آلودگی هوا به القابی مانند هلند ایران، بهشت هزار رنگ، بهشت افسانه ای و شهر گلها شهرت یافته است.
شهری آرمیده در آغوش گلهای رنگارنگ با زیباییهای بصری، باغات گل در ۳۰۰ مجموعه گلخانه به مساحت حدود هزار هکتار، پذیرای گردشگران بسیاری به ویژه در تعطیلات نوروز و تابستان است.
این شهرستان بزرگ ترین گلزارهای کشور را در خود جای داده است و بیش از ۹۵ درصد گلهای فصلی و نشایی کشور در این شهرستان تولید و عرضه میشود.
تولید ۷۰۰ نوع کاکتوس، تولید گلهای داوودی در قالب بیش از ۸۰۰ رنگ با انجام اعمال ژنتیکی و تولید و صادرات گل زیبای ژِربِرا از دیگر توانمندیهای خاص این شهرستان درزمینه تولید گل و گیاهان زینتی است.
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
سرچشمه محلات
یکی از دیدنی ترین شهرهای استان مرکزی شهرستان محلات است که هرساله به دلیل برپایی نمایشگاه جهانی گل میزبان بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
به همین دلیل عنوان هلند را به خود اختصاص داده است. سرچشمه محلات نیز در زیبایی و جذب گردشگر در این شهر چندان بی تاثیر نبوده، این جاذبه در دامنه کوه هفتاد قله در بخش شمالی شهرستان محلات که در واقع یکی از بلند ترین نقاط این شهر می باشد قرار دارد.
سرچشمه محلات شامل یک بوستان با درختان چنار زیبا و تنومند و یک دریاچه آبی رنگ تفریحی می باشد. رتبه نهم جذب گردشگر در میان ۹۰ مرکز تفریحی در ایران در سال ۱۳۸۹ متعلق به این مکان می باشد.
با توجه به اینکه سرچشمه محلات در پارکی خوش آب و هوا جاری است بستر بسیار مناسبی را برای پیکنیک های آخر هفته گردشگران فراهم کرده است.
سرچشمه محلات از دامنه کوه های هفتاد قله(منطقه حفاظت شده) در شمالی ترین قسمت شهر جاری و پس از عبور از بین باغی وارد یک دریاچه می شود که در آن قایقرانی تفریحی انجام می شود.
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
آب گرم محلات
در نزدیکی شهرستان محلات، چشمههای آب گرم ارزشمندی با خواص درمانی بسیاری وجود دارد که استفاده از آنها از دوران بسیار دور تا به امروز رواج دارد. چشمههای آب گرم شامل ۶ چشمه به نامهای روماتیسم، سلیمانیه، شفا، دنبه، حکیم (دمای چشمهی حکیم از سایر چشمهها کمتر است) و سودا (بختیاری) است که به دلیل وجود مواد معدنی و درمانی شگفتانگیز از جمله گاز رادون، مورد توجه ساکنین محلی و گردشگران سراسر ایران است.
چشمههای آب گرم محلات، از لحاظ مواد معدنی، دارویی و درمانی، بسیار غنی و از بهترین چشمههای آب گرم، بواسطهی دارا بودن گاز رادون در سطح کشور است
همچنین این چشمهها از نوع آبهای گرم عمقی است که از بخار خمیرهی سنگهای سوزانی که داخل پوستهی زمین تشکیل شده است، بوجود آمده و به سطح زمین میجوشد.
دهکده گل و گیاهان زینتی محلات
دهکدهی گل محلات، با وسعتی حدود ۱۱۰ هکتار که عنوان بزرگترین دهکدهی پرورش گل در کشور را به خود اختصاص داده است، یکی دیگر از محبوبترین مکانهایی است که هر گردشگری در سفر به این شهر، از آن بازدید میکند.
ایجاد مکانی مناسب جهت پرورش، تهیه و توزیع انواع گلهای زیبا در این منطقه از کشور، پروسهی تهیهی گلهای مورد نظر گردشگران و بازدیدکنندگان را آسان و به دور از دغدغه ساخته است.
آتشکده آتشکوه
آتشکده آتشکوه دیگر اثر باستانی شهرستان محلات و جزء مهمترین آثار به جا مانده از دوران باستان در سرزمین کهن ایران است که در منطقه نیم ورمحلات استان مرکزی واقع شده است.
عظمت این بنا به حدی است که بی شک جزء برترین آتشکدههای زرتشتیان جهان به شمار میرود و تعطیلات نوروزی بهترین فرصت برای بازدید علاقهمندان از این بناست.
این آتشکده در پنج کیلومتری جاده نیم ور و نزدیکی روستای آتشکوه قرار دارد و مورخان بنای این آتشکده را متعلق به دوره ساسانیان دانسته و معتقدند که براساس شواهد و قرائن، بنای آن تا قرن چهارم هجری مورد استقاده است.
تالار اصلی یا شرقی آتشکده احتمالا محل آتشدان و نیایش بوده و شامل تالاری مربع شکل است که هر ضلع آن از بیرون ۶۰ متر طول دارد و دارای چهارستون مستحکم بوده که از سنگ و ساروج ساخته شده و گنبد و طاق این بنای عظیم روی این چهار ستون استوار است.