آشنایی با سیرجان، شهر جهانی گلیم در استان کرمان
سیرجان که در مغرب کرمان واقع شده، از یک سو به خاک فارس ارتباط دارد. سیرجان در قدیم شهری بزرگ بوده و شهریجان نام داشته است و نظر به موقعیت جغرافیایی، در بعضی مواقع مرکز استان کرمان محسوب میشد.
این شهر در تاریخ بهتدریج رو به ویرانی نهاد و میرزا سعید کلانتر قریه جدیدی آباد کرد که کم کم توسعه یافت و به سعید آباد معروف شد. سعید آباد امروز در مرکز شهر سیرجان است و چون این شهر بر سر راه فارس و بندرعباس قرار گرفته موقعیت خاصی دارد و محصولاتش گندم، جو، پسته، بادام و خربزه آن معروف هستند. در بعضی کتب قدیمی نوشتهاند که خرمای زیادی از آنجا به عمل میآمده است؛ اما امروزه اثری از خرما در این منطقه نیست.
همانطور که گفته شد سیرجان از جمله شهرهایی در استان کرمان است که جاذبههای زیادی دارد و سالانه گردشگران زیادی را جذب میکند در ادامه این مقاله از سایت ایکا هتل به معرفی این آثار میپردازیم:
کفه نمک
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
کفه نمک سیرجان یکی از زیبایی های بی نظیر طبیعت متنوع کرمان محسوب می شود که ۲۷ کیلومتری سیرجان به سمت شیراز محور روستای خیرآباد که بیش از ۳۵ هزار هکتار وسعت دارد، و یکی از بدیع ترین مناظر طبیعی کشور را به وجود آورده است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
طبیعت بی نظیر این پهنه اسرارآمیز کویر سیرجان، بسیار چشم نواز است به طوری که بیابان نمکی این بخش از استان را که هیچ موجود زنده ای در آن زندگی نمی کند تبدیل به متنوع ترین و متغییر ترین مناطق کشور کرده است.
باغ سنگی
یکی از باغهای معروف استان کرمان باغ سنگی در بخش بلورد و روستای میاندواب شهرستان سیرجان است باغی از درختان چوبی با میوههای سنگی، درختانی که ناگفتههای درویش خان را با خود به همراه دارند و معنای ناگفته هایشان را در سنگهایی که از تنههای خشک درختان آویزان است میتوان یافت.
بادگیر چپقی سیرجان
این بنا در واقع باقیمانده یک خانه قدیمی به نام خانه آقاسیدعلی اصغر رضوی است. این بادگیر از آثار دوران پهلوی است. بادگیر مشهور با شبکههای هندسی منظم آن که در زیر بادگیر قرار دارد روی فضاهای مستطیل شکل شمالی – شرقی قرار گرفته است. این بادگیر از آثار منحصربهفرد معماری است و گفته شده که ملهم از دودکش کشتیهای قدیمی بوده است.
مسجد سید سیرجان
این بنا در کوچه انصاری در جوار حمامی به همین نام در شهرستان بم واقع شده است و احتمالا در زمان حاجی سید علی خان که در سال اول حکومت محمد اسماعیل خان وکیلالملک، ریاست شهر بم و نرماشیر را به عهده داشته و در سال ۱۲۶۳ قمری فوت کرده، ساخته شده است.
مسجد جامع عضدی
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
بقایای این بنا در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان، در منطقه سیرجان قدیم واقع شده و به نظر میرسد که همان مسجد معروف عضدالدوله (عضدی) باشد. خرابههای بنایی آجری برجای مانده که در آن، علاوه بر پایه ستونهای سنگی، بقایای قطعات سنگ مرمر و سنگ آهک منقور به کتیبههایی مشهود است.
مردم محلی، در گوشهای از بنا شمع روشن میکنند و بنا را مسجد صاحبالزمان میخوانند. این مسجد در سال ۷۹۸ قمری توسط لشکریان تیموری تخریب شد.