آشنایی با جاذبه گردشگری آبشار اخلمد شهر مشهد
آبشار اخلمد و غار اخلمد که یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی استان خراسان رضوی به حساب میآید، قدمتی چند هزار ساله دارد.
این آبشار زیبا که در درهای در میان کوه بینالود، در ۸۵ کیلومتری شمال غرب مشهد و ۱۵ کیلومتری چناران در روستای قدیمی با همیننام (اخلمد) جریان دارد، قدمت زمین و رسوباتش به دوران ژوراسیک می رسد.
معرفی آبشار اخلمد مشهد
آهکی بودن جنس کوههای اخلمد باعث پیدایش حفرههای ژرف مدور و گرد در زیر این آبشار شدهاست. همچنین این دره دارای دیوارههای صخرهای با ارتفاع حدود ۷۵–۸۵ متر میباشد که یکی از بزرگترین مناطق برای ورزش مفرح سنگنوردی در ایران میباشد از دیوارههای معروف آن میتوان به دیواره سفید، الله اکبر، عقاب و … نام برد.
برای رسیدن به این آبشار ابتدا پس از گذشتن از میان انواع گلها و گیاهان زیبا و درختان انبوه و باغهای میوه، به آبشار اول که دارای حداقل ۲۳ متر ارتفاع است، میرسیم و با عبور از میان این آبشار و طی نمودن مسیری یک کلیومتری، به آبشار اصلی اخلمد با ارتفاعی در حدود ۸۵ متر میرسیم و آبشارهای سوم و چهارم نیز در بالای این آبشارها قرار دارد. آبشارهای درههای اخلمد در ماههای اول سال بیشترین آب را داشته و زیبایی شگفت انگیزی دارند.
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
وجه تسمیه اخلمد
اما درباره اسم روستا هم نظرهای مختلفی هست. یک نظریه می گوید اخلمد از نظر لغوی اسمی فارسی است که هم اسم روستا است و هم اسم آبشاری که در این روستا قرار دارد است. یک نظریه دیگر این است که موقع حمله اعراب به خراسان مردم این سرزمین به این جا پناه می آوردند. خالد سردار عرب ماموریت داشت این دره را فتح کند مردم هم هر وقت سربازان خالد را می دیدند با صدای بلند فریاد می زدند خالد آمد خالد آمد و کم کم اسم این دره به اخلمد یا اخلومد تبدیل شد.
این روستا یکی از گردشگاهها و مکان های تفریحی طبیعی است که گردشگران زیادی به آن جا سفر می کنند و از طبیعت زیبای آن و لطافت و هوای پاک این روستا و آبشار زیبایش لذت می برند. قدمت چند هزار ساله این روستا هم قابل توجه است. در حقیقت این روستا در درهای در دل کوه های بینالود قرار گرفته است این کوه ها دنباله ی رشته کوه های البرز است. رشته کوههای اخلمد هم به کوههای بینالود وصل است.
بند اخلمد و غار اخلمد
از دیگر جاذبه های روستای تاریخی اخلمد، بند اخلمد و غار اخلمد است که ازجاذبه های کم نظیر این منطقه گردشگری به حساب می آید که هر سال عده ی زیادی از مسافران و گردشگران از شهر مشهد و دیگر شهرهای به این نقطه می آیند و برای لذت بردن از طبیعت شگفت انگیز اخلمد و آبشارهای پر جاذبه و زیبای آن ساعت ها و روزها در این روستا به تفریح و استراحت مشغول می شوند.
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.
دره اجنه
بعد از آبشار اخلمد سری هم به یک جای دیدنی دیگر بزنیم.
خب حالا که خیلی به شما در روستا و آبشار اخلمد خوش گذشته کمی هم دل و جرات به خرج بدهید و با هم به یک مکان ترسناک و تنگ و تاریک برویم به دره اجنه. دره ای درروستای اخلمد وجود دارد که اسمش دره اجنه است. اجنه که جمع کلمه جن است و از کلمات عربی است به معنی پنهان بودن و ندیده شدن و تاریک بودن است. این دره به دلیل وجود راه های تنگ و تاریک و باریک به دره اجنه معروف شده است. دره اجنه از درههای فرعی دره اخلمد است.
اما یک جاذبه دیدنی و تاریخی دیگر هم در اخلمد وجود دارد که باید از آن برایتان بگوییم. در همان ورودی دره اخلمد بندی وجود دارد که از نظر تاریخی دارای اهمیت است. این بند حدودا در نیمه اول سده نهم به وسیله شاهزاده میرزای تیموری پسر شاهرخ نوه نابینای نادرشاه افشار و حاکم آن زمان شهر توس ساخته شده است. شاهرخ بوسیله آقا محمد خان در زمان فتح خراسان نابینا شد و سپس به طرز بدی شکنجه شد و در آخر هم به وسیله او کشته شد. این بنا از آثاری است که مورد توجه علاقمندان به آثار و بازمانده هایی تاریخی است.
برای مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید.